Üdvözlöm a kiemelt figyelemmel kezelt ingatlanok oldalán!

Pálfi Évi
Pálfi Évi

Kedves Látogató! 

Pálfi Évi vagyok, az Országalma VIP Ingatlan egyetlen ingatlanosa. Bizonyára most meglepődik, hogy ezt büszkén vállalom, hiszen sok ingatlaniroda pont a munkaerők számosságában látja sikerét, s erre alapozva igyekszik elnyerni az Ügyfelek bizalmát. Jól ismerem azt a modellt is, hiszen több mint 13 éves ingatlanos pályafutásomat én is egy országos cég több ezerből az egyik ingatlanosaként kezdtem, majd hasonló törekvésekkel (mármint a legyen sok értékesítőm elvet követve) folytattam saját ingatlanirodámban. Sikeres voltam mind a két formációban, sikeresek voltak azok az értékesítők is, akiket vezettem. Mégis úgy határoztam, hogy ma már csak önmagam munkájáért vállalok felelősséget.

Munkám során sokszor kerültem kapcsolatba olyan eladóval, vevővel, aki azért hívott fel, mert engem ajánlott egy közös ismerős, aki elégedett volt velem, vagy azért engedett be otthonába, mert felkeltettem az érdeklődését a telefonbeszélgetésünk során. Ezek a beszélgetések mindig úgy alakultak, hogy magaménak kezdtem el érezni az ingatlant, s ezzel a gondossággal igyekeztem eladni a lehető legrövidebb időben belül. Valószínű, ezért alakult úgy sok esetben, hogy a tulajdonos megszüntette mindenki mással a megbízást, s csak rám bízta otthona értékesítését. 

Ma már csak olyan ingatlanokkal foglalkozom, amit kizárólag rám bíznak a tulajdonosok. Azért döntöttem így, hogy kiküszöböljem az ügyfelek félretájékoztatását, ami sok esetben abból adódik, hogy a vevők több ingatlaniroda hirdetését böngészve ugyanarról az ingatlanról különböző paraméterű információkat kapnak, vagy különböző irányárakkal szembesülnek.

Pályafutásom során rengeteg ügyféllel találkoztam. Sokan voltak közöttük, akik nemcsak egy, hanem több ingatlanjuk értékesítésével is kizárólag engem bíztak meg. Ez óriási felelősség, hiszen a tulajdonos arra számít, hogy a lehető legrövidebb időn belül eladom az ingatlanját.  Számára nem létezik más alternatíva, (hiszen senki mást nem bízott meg az értékesítéssel) csak én, aki segíteni fogok. 

Célom a gyors, és korrekt eladás. Munkám során előfordul az, hogy egy másik ingatlanirodának van vevője az adott ingatlanra. Ha valóban így van, nem lenne korrekt ezeket a vevőket távol tartani, ezért a siker érdekében együttműködöm a többi ingatlanossal. A kolléga megtalálja a hirdetésemet, s az általam megadott hirdetés alapján tudja ajánlani az ingatlant a vevőnek. Az is előfordul, hogy én ajánlom az ingatlant egy-egy kolléga figyelmébe, mindezt a gyors eladás érdekében. A kollégával én veszem fel a kapcsolatot, természetesen ott vagyok az ingatlan bemutatásánál, én végzem azt, így nem fordulhat elő félretájékoztatás. Ő mindössze elkíséri a vevőt, és sikeres közös üzlet esetén én fizetem a kolléga felé a jutalékot. Tehát semmiképpen nem engedem ki a kezemből az ügy bonyolítását, az ingatlan bemutatását és hirdetését.

A kizárólagos megbízások esetében én vagyok az egyetlen megbízott értékesítő, csak bennem bízik meg a tulajdonos. Nincs mellébeszélés, ha elvállalom az ingatlant, akkor azt belátható időn belül el kell adnom. Ez ám az igazi kihívás, a valódi felelősség! Meg kell mutatnom, hogy jó vagyok, igen is van becsülete a szakmának, s egy jó ingatlanos elégedett eladóval, és vevővel ülhet le az adásvételen. 

Sokat képeztem magam, hogy megfelelő tudással tudjam elvállalni egy ilyen, több tíz, vagy százmillióról szóló megbízást. Fontosnak tartottam, hogy elsajátítsam azokat az ismereteket, amik speciálisan az ingatlanközvetítői tevékenységhez szükségesek. Ezért végeztem el az Ingatlanközvetítő és értékbecslő OKJ tanfolyamot. Egyéb végzettségeimet tekintve pedagógus, közgazdász, informatikus, és online marketing diplomákkal rendelkezem. Ezek nemcsak papírok, hanem dolgoztam, és dolgozom is ezeken a területeken. Soha nem gondoltam, hogy mindezek majd egyszerre, együttesen fognak segíteni engem abban, hogy valamilyen területen sikeres legyek. De így van! Nem mindegy hogyan közelítek az eladóhoz, és a vevőhöz, hogy kellő ismeretekkel rendelkezem-e a gazdaság mozgásáról, megfelelő marketingstratégiával ajánlom a rám bízott ingatlant, s képes vagyok-e az informatikai eszközöket a leghatékonyabb módon alkalmazni ahhoz, hogy minél gyorsabban produkáljam a sikert.  A több mint 12 év, több mint 500 eladott ingatlan, kb. ugyanennyi adásvételen való részvétel, több száz ártárgyalás után pedig már büszkén mondhatom: a gyakorlatot is megszereztem! 

A bemutatkozásomat azzal kezdtem, hogy az ORSZÁGALMA VIP INGATLAN egyetlen értékesítője vagyok. Most azzal folytatom, hogy ráadásul egyszerre nincs is sok megbízásom. Nem vállalok egy időben többet, mint 5 megbízás. (Ezt a limitet csak akkor lépem át, ha egy eladóm egyszerre több ingatlant bíz rám.) Hogy miért? Mert ha sok megbízásom van, képtelen vagyok azokat kellően hűségesen kezelni, és sok megbízással felelőtlenség garantálni minden megbízónak a sikert.

Ügyfeleim általában az ismeretségi körömből kerülnek ki, vagy ajánlás útján találnak rám, tehát "szájhagyomány útján terjedek". Van úgy, hogy egyszerre 5 ingatlannal foglalkozom (többel nem, bármilyen kecsegtető is az újabb ajánlat, viszont az állományban lévőket igyekszem minél gyorsabban eladni, hogy tudjam vállalni a következőt is), és van olyan is, hogy éppen nincs megbízásom. Általában azt sem bánom, hiszen mindenkinek szüksége van lazításra; így nekem is.

Azoknak az eladóknak ajánlom magam, akik nem szeretnének bajlódni saját ingatlanjuk eladásával, és nem szeretnének több ingatlanossal sem megbízást kötni. A minőségi munka érdekében földrajzi határokat is szabtam magamnak: jelenleg Székesfehérvár, Pákozd, és a Velencei-tó környéke, valamint Budapest belvárososában, és a Budai oldalon vállalok el megbízásokat.

Mitől VIP a szolgáltatásom? Nem az ingatlan milyensége miatt! Hanem attól, hogy valóban kiemelt bánásmóddal kezelem a rám bízott ingatlanokat. Legyen az egy telek, panellakás, vagy egy vadonatúj családi ház. Első alkalommal nem a megbízás megkötésére törekszem, hanem megnézem az ingatlant, beszélgetek az eladókkal, tanácsot adok, és ajánlatot teszek a hirdetési árra. Ha ez nagyjából összevág azzal, ami a tulajdonos elképzelése, és kölcsönösen szimpatikusak vagyunk egymásnak, elvállalom a megbízást. A megkötött szerződés pedig nem az idők végtelenségéig érvényes. Az ingatlan paramétereitől függően átlagosan 2-6 hónap alatt adom el az ingatlant. (Ez függ az ingatlan elhelyezkedésétől, típusától, és az eladó együttműködésétől.) A legrövidebb eladásom másfél óra alatt valósult meg, a legutóbbi ingatlanomat pedig 1 hét alatt adtam el. 

Megbízási díjam kialakításakor is arra törekedtem, hogy az korrekt, és kedvező legyen az ügyfelek részére. Mivel nem dolgozom nagy apparátussal, ezért a költségeimet is alacsonyabb szinten tudom tartani, így kedvezőbb jutalékokkal közvetítek, mint a legtöbb iroda. 

Önnek egyetlen eladó ingatlana van, s az megérdemli a kiemelt figyelmet!

Ha megtisztel bizalmával, akkor garantálom, hogy:

  • Nem lesz hirdetési káosz, eltérő paraméterekkel megjelenő hirdetés, melyektől megtévesztve érzi magát a potenciális vevő.
  • Nem teszek fel igénytelen minőségű fotókat, nem lesz helyesírási hibáktól hemzsegő hirdetés.
  • A leglátogatottabb portálokon jelentetem meg a hirdetést, de nem folyik a csapból is ezerféleképpen, így a vevőnek nincs az az érzése, hogy az "arcába tolják" azt. Nem unja meg, nem válik érdektelenné a hirdetés elolvasásában.

Remélem felkeltettem érdeklődését, és ha azonosulni tud eladási módszeremmel, ismerjen meg személyesen is, keressen megadott elérhetőségem bármelyikén! Kölcsönös szimpátia esetén szerződés! ;)

Ha mégis saját maga szeretne foglalkozni ingatlanja eladásával, akkor a sajatlak.com, kimondottan tulajdonosok hirdetéseit befogadó, ingyenes oldalamat ajánlom figyelmébe! 

Telefonszám: +36-70-340-10-40

E-mail: oi.szfvar@gmail.com